Hızlı Müdahale ile Kurtuldu Çocuklar İçin Hayati Tehlikeye Dikkat
Korozif madde içen bebek, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji bölümünün hızlı müdahalesi ile kurtuldu.
Korozif madde içen bebek, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji bölümünün hızlı müdahalesi ile kurtuldu.
DMHA DÜZCE-Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Belkıs İpekçi, tıp dilinde "korozif madde" adıyla bilinen yakıcı maddelere karşı aileleri uyardı.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda sunulan özellikli sağlık hizmetleri sayesinde ailelerin çocuklarının tedavisi için başka illere gitmesine gerek kalmadı. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yeni açılan Çocuk Gastroenteroloji bölümü ile çocukluk döneminde görülen gastroenterolojik hastalıkların zamanında tanı ve tedavi edilmesine olanak sağlandı. Korozif madde (lavabo açıcı) içen 12 aylık hasta, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yeni göreve başlayan Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Belkıs İpekçi tarafından yapılan acil endoskopi işlemi ile il dışına sevk olmasına gerek kalmadan tedavi edildi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Belkıs İpekçi, çocukluk yaş grubunda kaza ile içilen korozif maddeler hakkında ailelere uyarılarda bulundu.Dr. Öğr. Üyesi İpekçi, “Sevgili aileler, korozif madde alımı, çocukların yanlışlıkla temizlik maddesi gibi yakıcı, aşındırıcı kimyasalları içmesi, ne yazık ki sık gördüğümüz vakalardır ve çok ağır sonuçları olabilmektedir. Bu maddeler, sadece bir yudum alındığında bile çocuğun yemek borusunda, mide duvarında kalıcı yanıklar, darlıklar ve bazen ömür boyu sürecek sindirim problemlerine yol açabilir.” dedi.Çamaşır suyu, lavabo açıcı, kireç çözücü, banyo/tuvalet temizleyicileri, ağartıcılar, pas çözücüler ve bazı parfüm/deodorant veya kolonya türleri çocukların ilgisini çekecek şekilde renkli veya kokulu olduğundan su sanılarak içilebildiğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi İpekçi, “Bu maddelerin çocuk tarafından içilmesi halinde ‘kusturmak’, süt içirmek veya yoğurt yedirmek gibi önlemler maalesef faydası olmadığı gibi zararı arttırabilir. Bu gibi durumlarda en doğrusu acilen 112'yi aramak ve hiçbir şey yedirmeden hastaneye gelmektir.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.
Benzer Haberler
Düzce'de Derelerin Çehresi Değişti "Eskiden Kuşlar Bile Suya Konamazdı"
HAYDER'den Kültür Merkezi Talebi; Düzce Kültür Şehri Olmalı
Kur'an Kursu Öğrencilerinden İtfaiyeye Ziyaret
Kaymakam Deniz Pişkin, Karatavuk ve Kurukavak Köylerini Ziyaret Etti
Yığılca Hoşafoğlu Köyü'nde İçme Suyu Hattı Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
Gölyaka'ya Yeni Vergi Dairesi Açıldı
Düzceli Gençlere Yaz Sürprizi Şapka, Tişört, Çanta
Düzce'de Ulaşım Çilesi Devam Ediyor! Öğrencilerin Bekleyişi Bitmek Bilmedi !