''EKŞİ MAYANIN İZİNDE YÖRESEL KÖY EKMEĞİ YAPIMI'' ETKİNLİĞİ KÜLTÜREL MİRASA KATKI SAĞLIYOR
Düzce Valiliği tarafından 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ekşi Mayanın İzinde Yöresel Köy Ekmeği Yapımı” etkinliği, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Akçakoca Yukarı Mahalle’de gerçekleştirildi.
Düzce Valiliği tarafından 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ekşi Mayanın İzinde Yöresel Köy Ekmeği Yapımı” etkinliği, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Akçakoca Yukarı Mahalle’de gerçekleştirildi.
DMHA DÜZCE-Etkinliğe; Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kavuncuoğlu, Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Öztürk, Öğr. Gör. Dr. Vedat Kayış ile Tarihi Yukarı Mahalle Derneği Başkanı Gaziye Tekin katıldı.Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının uygulamalı olarak köy ekmeği yapımı gerçekleştirdiği etkinlikte, katılımcılar Türk kültüründe somut olmayan kültürel miras kapsamında önemli bir yere sahip olan ekşi mayalı köy ekmeğiyle ilgili deneyim kazandı. Etkinlik, öğrencilerin öğrenme süreçlerini zenginleştirirken, Üniversite ile yerel halkın kültürel paydada buluşmasına vesile oldu.Yemeklerin bir kültürün en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan yetkililer, geçmişten günümüze aktarılan yemek tariflerinin ulusal kimliğin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Doğa ile olan bağın da yemekler aracılığıyla ortaya konduğuna dikkat çekildi. Bu doğrultuda, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, somut olmayan kültürel değerleri sahiplenerek turizme yönelik önemli bir adım attı.Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, sadece eğitim vermekle kalmayıp aynı zamanda kültür, tarih ve ortak geçmişin mirasçısı olarak milli kültür ve değerlerin nesillere aktarılması misyonunu da sürdürdüğünü ifade etti.
Benzer Haberler
DÜZCE'DE MİNİBÜS ŞOFÖRÜNÜN MÜDAHALESİ FACİAYI ÖNLEDİ!
VALİ SELÇUK ASLAN, GÜMÜŞOVA ELMACIK KÖYÜ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
DÜZCELİ SPORCULARDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA 16 MADALYA
KAYNAŞLI DEVLET HASTANESİ'NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ''KİST HİDATİK'' UYARISI
SAĞLIK EĞİTİMİNDE 2025'İN İKİNCİ GRUBU SERTİFİKALARINI ALDI
AKÇAKOCA'DA SAĞLIK ELÇİLERİ AKADEMİSİ'NDE İLK EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
DÜZCE'DE ''İDEAL KİLONU ÖĞREN, SAĞLIKLI YAŞA'' PROJESİYLE SAĞLIKLI YAŞAM TEŞVİK EDİLİYOR
DÜZCE ZİRAAT ODASI BAŞKANI AY'DAN ŞEKER KAMIŞI ÜRETİCİSİNE TAM DESTEK