AKÇAKOCA'DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI?NA MANCARLI PİDE DAMGASI
21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Akçakoca’da anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi.
21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Akçakoca’da anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi.
DMHA DÜZCE-Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin’in katılımıyla Beyören Köyü’nde düzenlenen programda, Düzce Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, bölgeye özgü coğrafi işaretli lezzet olan “Mancarlı Pide”yi hazırlayarak katılımcıların beğenisine sundu.Geleneksel tatların yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, ustalıklarını sergilerken aynı zamanda yerel mutfak kültürünün korunmasına katkı sağladı. Etkinlik boyunca bölge halkı ve protokol üyeleri, mancarlı pidenin hazırlanış sürecini yerinde izleme ve tatma fırsatı buldu.Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, yaptığı değerlendirmede bu tür etkinliklerin kültürel mirasın yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Hem öğrencilerimizin mesleki gelişimine hem de yerel ürünlerimizin tanıtımına katkı sunan bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
GENEL BAŞKAN SEFER DEMİR'DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI
AKÇAKOCA'DA BAYRAM SEVİNCİNE GÖLGE DÜŞTÜ; SAHİLDE KAVGA ÇIKTI
DÜZCE'DE OLAYLI GECE; 2 KİŞİ GÖZALTINDA
DÜZCE'DE MİNİBÜS ŞOFÖRÜNÜN MÜDAHALESİ FACİAYI ÖNLEDİ!
VALİ SELÇUK ASLAN, GÜMÜŞOVA ELMACIK KÖYÜ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
DÜZCELİ SPORCULARDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA 16 MADALYA
KAYNAŞLI DEVLET HASTANESİ'NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ''KİST HİDATİK'' UYARISI
SAĞLIK EĞİTİMİNDE 2025'İN İKİNCİ GRUBU SERTİFİKALARINI ALDI